Tarih Boyunca gerçekleşen Pandemilere Ne Kadar Hakimsin?

İnsanlık tarihini etkileyen pandemiler.

KLİNİK TEST 19.05.2020, 14:52 19.05.2020, 15:01
Tarih Boyunca gerçekleşen Pandemilere Ne Kadar Hakimsin?

Soru 1: Amerika ilk keşfedildiğinde oraya giden Avrupalıların yerlilere bulaştırdığı ve yerlilerin büyük çoğunluğunun hayatını kaybetmesiyle Amerika kıtasının kolonize edilmesini kolaylaştıran salgın neydi?

A: Veba

B: Kolera

C: Çiçek Hastalığı

D: AIDS

Soru 2: 1. Dünya Savaşı sırasında etkili olan ve savaşın neden olduğu ölümlerin kat be kat fazlası ölüme neden olan salgın neydi?

A: İspanyol Gribi

B: Kızamık

C: Verem

D: Corona

Soru 3: Doğu Roma İmparatorluğu’nun en güçlü döneminde ortaya çıkan ve imparatorluğun yükselişini durdurabilecek kadar etkili olmuş, 50 milyon kişiyi öldüren veba salgını hangisiydi?

A: Jüstinyen Vebası

B: Kara Veba

C: Büyük Londra Vebası

D: Kerevit Vebası

Soru 4: …….. Günlerinde Aşk

Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez’in ünlü romanını bulun?

A: Veba

B: Corona

C: Ebola

D: Kolera

Soru 5: Batı Afrika’da ortaya çıkan ve yaklaşık 11 310 insanın hayatına mal olan yakın dönem pandemisi nedir?

A: Ebola

B: SARS

C: Sarı Humma

D: Grip

Soru 6: 1665-1666 yılları arasında İngiltere’de görülen ve Londra nüfusunun % 15’ini öldüren salgın hangisi?

A: Büyük Londra Vebası

B: Kara Veba

C: Jüstinyen Vebası

D: İspanyol Gribi

Soru 7: Keneler yoluyla bulaşan ve son zamanlarda sık sık karşılaştığımız ve hala gerçek anlamda tedavisi olmayan hastalık nedir?

A:İnfluenza

B: Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi

C: Menenjit

D: Bel soğukluğu

Soru 8: 1347 ve 1351 yılları arasında Avrupa’da 25 milyon insanın hayatına mal olan ve Avrupa’nın günümüz siyasi durumunda etkileri olan pandemi neydi?

A: AIDS

B: İspanyol Gribi

C: Kara Veba

D:Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi

Soru 9: Bağışıklık sistemini çökerterek ölümle sonuçlanan, bilinen bir tedavisi olmayan, cinsel yola bulaşan ve günümüzde de görülen Küresel pandemi nedir?

A: Kolera

B:AIDS

C: Kuş Gribi

D: Sıtma

Soru 10: Bir Çin’linin akşam yemeğinde yarasa yemesi sonrası bütün dünyayı etkisi altına alan ve hepimizi evlere kapatıp dezenfektanlara muhtaç eden güncel pandemi nedir?

A: Kalp Krizi

B: Beyin Tümörü

C: COVİD – 19 (Corona)

D: Diş Ağrısı

Cevaplar:

  1. C
  2. A
  3. A
  4. D
  5. A
  6. A
  7. B
  8. C
  9. B
  10. C

Hepsi Yanlış: Dünyadan haberin yok dışarı çık bir etrafına bak diyeceğiz ama çıkma sen yinede

2 – 4 doğru: Birazcık biliyorsun ama sadece birazcık daha çok yolun var

5-7 doğru: İyi durumdasın çekirge biraz daha araştır ve bilgilen sen gezegenin son umudu olabilirsin

8- 10 doğru: Sen var ya sen her şeyi biliyorsun. Bravo sana, tebrikler, youwin!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Yorumlar (0)
12°
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Beşiktaş 38 81
2. Fenerbahçe 38 79
3. Galatasaray 38 78
4. Trabzonspor 38 67
5. Hatayspor 38 60
6. Sivasspor 38 59
7. Alanyaspor 38 57
8. Gaziantep FK 38 55
9. Karagümrük 38 54
10. Göztepe 38 51
11. Konyaspor 38 48
12. Rizespor 38 45
13. Malatyaspor 38 44
14. Başakşehir 38 44
15. Kasımpaşa 38 43
16. Antalyaspor 39 43
17. Kayserispor 38 40
18. Ankaragücü 38 38
19. Erzurumspor 39 37
20. Gençlerbirliği 38 35
21. Denizlispor 38 28
Takımlar O P
1. Adana Demirspor 34 70
2. Giresunspor 34 70
3. Samsunspor 34 70
4. İstanbulspor 34 64
5. Altay 34 63
6. Altınordu 34 60
7. Ankara Keçiörengücü 34 58
8. Ümraniye 34 51
9. Tuzlaspor 34 47
10. Bursaspor 34 46
11. Bandırmaspor 34 42
12. Boluspor 34 42
13. Balıkesirspor 34 35
14. Adanaspor 34 34
15. Menemenspor 34 34
16. Akhisar Bld.Spor 34 30
17. Ankaraspor 34 26
18. Eskişehirspor 34 8
Takımlar O P
1. Man City 35 80
2. M. United 34 70
3. Chelsea 35 64
4. Leicester City 35 63
5. West Ham 35 58
6. Liverpool 34 57
7. Tottenham 35 56
8. Everton 34 55
9. Arsenal 35 52
10. Leeds United 35 50
11. Aston Villa 34 48
12. Wolverhampton 35 45
13. Crystal Palace 34 41
14. Newcastle 35 39
15. Brighton 35 37
16. Southampton 34 37
17. Burnley 34 36
18. Fulham 34 27
19. West Bromwich 35 26
20. Sheffield United 35 17
Takımlar O P
1. Atletico Madrid 35 77
2. Real Madrid 35 75
3. Barcelona 35 75
4. Sevilla 35 71
5. Real Sociedad 35 56
6. Villarreal 35 52
7. Real Betis 34 51
8. Celta de Vigo 35 47
9. Athletic Bilbao 35 46
10. Granada 34 45
11. Cádiz 35 43
12. Osasuna 35 41
13. Valencia 35 39
14. Levante 35 39
15. Getafe 35 34
16. Deportivo Alaves 35 32
17. Real Valladolid 35 31
18. Huesca 35 30
19. Elche 35 30
20. Eibar 35 29
Günün Karikatürü Tümü

Gelişmelerden Haberdar Olun

@