Kötü Alışkanlıkların Ruh Halinize Verdiği Zararlar
Kötü alışkanlıklar huzurunuzu bozabilir. Kötü alışkanlıklar direncinizi kırabilir. Kötü alışkanlıklar akıl sağlığınızı bozabilir ve daha fazlası..

Her ne şekilde olursa olsun insanın beden sağlığına fiziksel olarak hasar veren her alışkanlık zararlı bir alışkanlıktır. Bu tür zararlı alışkanlıklar bedeninize vereceği hasarlar dışında ruh sağlığınıza da doğrudan veya dolaylı olarak zarar verebilir. Bu listede bu zararlı alışkanlıkların ruh halinize verebileceği hasarları inceliyoruz.
Kötü Alışkanlıklar Huzurunuzu Bozabilir
Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar bir süre sonra aile ilişkilerinizi ve sosyal ilişkilerinizi bozabilir. Bu durum bireyi yalnızlığa iter. Yalnız kalan bir birey ise daha fazla batağa gömülür. Kötü alışkanlıklar, geçimsizlik, sevgisizlik, aile bağlarının zayıflaması gibi etkilere neden olabilir.
Kötü Alışkanlıklar Direncinizi Kırabilir
Bireyler edindikleri kötü alışkanlıkların bir sonucu olarak olaylar karşısındaki dayanma güçlerini kaybedebilirler. Direncini kaybeden bireyler ise çareyi zararlı alışkanlıklara daha fazla sarılarak bulmak isterler. Yolunda gitmeyen şeylerin çözümünü yanlış yerde arayan bireyler bir süre sonra gerçeklikten kopar ve psikolojik sorunlar yaşayabilirler.
Kötü Alışkanlıklar Akıl Sağlığınızı Bozabilir
Kötü alışkanlıklar akıl sağlığınızın en büyük düşmanı olabilir. Bir alışkanlıkla başlayan ve zamanla bir bağımlılığa dönüşen kötü alışkanlıklar; geçici olarak rahatlama, cesaret, ve keyfe neden olur. Bu geçici rahatlama bireylerin gerçeklerden kopmasına dolayısıyla akıl sağlıklarının ilerleyen dönemlerde bozulmasına sebebiyet verebilir.
Toplum Tarafından Dışlanabilirsiniz
Kötü alışkanlıklara sahip olan bireyler zaman içerisinde çevresindeki insanları kendinden uzaklaştırabilir. Alışkanlık devamlılık kazanıp bir bağımlılığa dönüştüğünde, birey toplumda olumsuzluklarla karşılaşabilir. Bireyin sosyal yaşamı ve özel hayatı sağlıksız bir şekilde ilerlemeye başlar. Kişi içerisinde bulunduğu toplum ve birlikte yaşadığı insanlar tarafından dışlanabilir.
Sevdiklerinize Hayatı Zindan Edebilirsiniz
Birey bağımlı olduğu kötü alışkanlıklarından dolayı toplum tarafından dışlanabileceği gibi en yakınları tarafından da dışlanabilir. Zaman içerisinde tekrarlanan kullanım davranışı ve bunu etkisiyle akıl sağlığına meydana gelen bozulmalar bireyi olduğundan daha tahammülsüz bir hale getirdiği için asla ondan beklenmeyen davranışlara neden olur. Bu durum bireyin hem kendi hayatını hemde çevresindeki en yakınlarının hayatını çekilmez bir hale getirebilir.
Toplum İçerisinde Saygınlığınız Kalmaz
Kişinin bağımlı olduğu kötü alışkanlıkları onu toplum içerisinde itibarsızlaştırabilir. Birey, içerisinde bulunduğu toplum tarafından aşağılık bir kişi olarak anılır çünkü o bir bağımlıdır. Zaman içerisinde birey profesyonel tedavi ile bağımlılıklarından kurtulsa bile toplumun kendisine karşı olan algısı değişmeyebilir veya değişmesi uzun zaman alabilir. Bu itibarsızlık durumu yalnızca bireyin kendisini değil ailesini veya en yakınları dahi etkileyebilir.
Zaman İçerisinde Bozulmaya Başlayan Sağlık Durumunuz Ruh Halinizi de Etkiler
Kötü alışkanlıklar zaman içerisinde sağlınız üzerinde bozulmalara yol açar. Örneğin; sigara kullanmak zaman içerisinde nefes darlığı, tat alamama, alkol kullanımı zaman içerisinde karaciğer sorunlarına sebebiyet verir. Kişi zaman içerisinde bu durumdan ötürü sinirli ve mutsuz olup hayata küsebilir.
Kötü Alışkanlıklar Hayattaki Başarınızı Olumsuz Etkiler
Kötü alışkanlıkların sebep olduğu sinir, stres, ve huzursuzluk zaman içerisinde işyerinize de sıçrayabilir. Sürekli olarak huzursuz olan bireylerin verimlilikleri düşer. Bu durum çalıştıkları yerlerdeki iş arkadaşları tarafından dışlanmalarına hatta işerinden kovulmalarına sebep olabilir. İşte bulunduğu konumu elde edebilmek için uzun uğraşlar veren kişi mutsuz olabilir. Kişi geçim sıkıntısı yaşayabilir, dolayısıyla bu durum daha fazla bağımlı olmasına ve psikolojisinin bozulmasına neden olur.
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|